Cierra Cegielski och Holly Hanson är inga typiska MC-brudar. De föredrar trendiga läderjackor och camping under bar himmel framför tatueringar och barer. På det populära Instagram-kontot @LadyTramps dokumenterar de två vännerna sina äventyr, när de utforskar vägarna på två hjul.

Fotografen Brook Pifer är en av många som fascinerats av kontot. Hon bestämde sig för att göra en hyllning av denna, mindre kända, del av den kvinnliga MC-kulturen. 2015 tilldelades Pifer Getty Images Repicture Grant, vilket gjorde att hon kunde följa med Cegielski och Hanson när de reste genom Malibu och Joshua Tree för att fånga deras styrka och självständighet.

”Det är lätt att tro att tjejer på motorcyklar är tatuerade tuffingar men det här är vackra och jordnära kvinnor, säger Pifer. ”Det är lätt att känna igen sig i dem, vilket jag tror kan inspirera och tilltala många unga kvinnor.”

Bildserien, som fått titeln ”She Rides” är bara ett av många exempel på bilder som Pifer tagit av starka, bemyndigade kvinnor.

”Som kvinna i foto-branschen har jag både sett och upplevt misogyna män. Jag har alltid strävat efter att driva frågan om jämställdhet, det är ett övergripande tema i mitt arbete”, säger Pifer. ”Jag vill verkligen fånga kvinnor på ett starkt sätt.”

Pifer, som är baserad mellan New York City och L.A, skapar fotoberättelser som hyllar självständighet och frihet ur ett kvinnligt perspektiv. Hennes bilder är råa och organiska, och speglar hennes unika och positiva inställning till livet.

”Jag vill inte att mina bilder ska kännas poserade och planerade, de ska kännas äkta”, säger Pifer. ”När jag går in i ett projekt, fotar jag med hjärtat. Annars kan man inte fånga de där riktigt slumpartade ögonblicken.”

Pifer växte upp utanför Pittsburgh och när hennes föräldrar gav henne en begagnad Kodak 110 började hon genast ta bilder, först på sina klasskompisar i skolans korridorer.

”Mina föräldrar stöttade mig till en viss grad, men de var inte enbart positiva”, säger Pifer. ”De ville att jag skulle bli veterinär eller sjuksköterska, men jag hade en väldigt stark vilja redan som barn så jag tror att de gav efter för den.”

I high school fastnade Pifer för porträttfotografering och i collage, på the Art Institute of Pittsburgh, upptäckte hon fotojournalistiken. Efter examen flyttade Pifer till Orlando och började jobba som assistent åt olika fotografer, för att sedan flytta vidare till New York City.

Idag ägnar sig Pifer åt såväl kommersiella uppdrag som olika foto- och videoprojekt. Oavsett om det handlar om ett eget projekt eller någon annans, tar hon sig alltid an uppgiften med samma attityd och stil.

”Kärnan i min mission är att inspirera andra”, säger Pifer. ”Jag vill inspirera andra kvinnor att höja sina röster, ha en åsikt och göra häftig konst.”

Se fler bilder av Brook Pifer på Getty Images